ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

 


Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
ΤΗΛ 6987607641

 Παραλία  Αρχάμπολης
Η πολύ όμορφη και ίσως η πιο μοναχική παραλία της Εύβοιας βρίσκεται στην βόρεια πλευρά της ανατολικής ακτογραμμής της Καρύστου. Είναι ένα μία ακτή η οποία έχει πενταακάθαρα γαλανά νερά και καλής ποιότητας αμμουδιά. Το τοπίο είναι ιδιαίτερο καθώς περιβάλλεται από στοιχεία άγριας ομορφιάς όπως απότομους βράχους και χαράδρες που συνδέονται με το όρος Όχη.


Η παραλία συνήθως προσεγγίζεται μέσω θαλάσσης, όμως μπορεί να γίνει και μέσα από μονοπάτι που συνδέεται με την Αρχάμπολη μέσω από τον οικισμό Θύμι ή τον Ευαγγελισμό.

Για να φτάσετε στην ακτή από την στεριά θα πρέπει να αφήσετε την Κάρυστο και να κατευθυνθείτε ανατολικά προς το χωριό Αετός. Όταν περάσετε το χωριό δρόμος θα διακλαδιστεί και θα πρέπει να κατευθυνθείτε προς τον Βορρά. Από εκείνο το σημείο της στροφής φαίνεται καθαρά στα δεξιά η θέα από το Στενό του Καβοντόρου. Θα ακολουθήσετε τον δρόμο από άσφαλτο μέχρι το χωριό Πλατανιστός. Μετά το χωριό αρχίζει χωματόδρομος προς τον Βορρά μέχρι τον Ευαγγελισμό όπου απέχει περίπου 43 χιλιόμετρα από την Κάρυστο ή μέχρι το Θύμι που απέχει 50 χιλιόμετρα.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
ΤΗΛ 6987607641


Η παραλία Βύθουρη είναι η πιο όμορφη και γραφική παραλία της Εύβοιας. 



Όταν την επισκεφθείς θα παρατηρήσεις  μια μικρή, ερημική παραλία με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά, η οποία βλέπει στο Αιγαίο. Το άγριο αλλά παράλληλα όμορφο περιβάλλον το περιτρυγυρίζουν τεράστιοι βράχοι και σε συνδυασμό με τον καθαρό βυθό με τα βότσαλα, δημιουργούν μια παραλία που δεν πίστευες ότι υπάρχει στην Εύβοια. Ακόμα και ο ήλιος βοηθάει στην αίγλη τηε παραλίας καθώς τη βλέπει μόνο έξι ώρες το καλοκαίρι. Όσοι αποφασίσετε να κάνετε το μπάνιο σας στα μαγευτικά νερά της Βύθουρης, θα πρέπει να είστε κατάλληλα εξοπλισμένοι καθώς δεν υπάρχουν τα απαραίτητα στην περιοχή. Η πρόσβαση παρουσιάζει μια κάποια δυσκολία στο τελευταίο κομμάτι πριν φτάσουμε.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
ΤΗΛ 6987607641



Η παραλία Χερόμυλος ή αλλιώς Χερομύλι,  βρίσκεται στην Κεντρική Εύβοια λίγο μετά από την κοινότητα Πετριές. 


Η ακτή αποτελείται από χοντρή άμμο σε συνδυασμό με πολύ ψιλά βότσαλα, και πεντακάθαρα νερά που θα σας μαγέψουν. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη αλλά τους καλοκαιρινούς μήνες λειτουργεί καντίνα με όλα τα απαραίτητα

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
Evia Taxi Transfer
ΤΗΛ 6987607641



Η παραλία του Αγίου Δημητρίου είναι μια σπάνιας ομορφιάς ακτή στην πλευρά της Νότιας Εύβοιας και βρέχεται από Αιγαίο Πέλαγος. Τα νερά είναι γαλαζοπράσινα και η θάλασσα βαθαίνει γρήγορα. Στο βυθό της θάλασσας υπάρχουν πολύ μικρά λευκά βότσαλα. Ένα κομμάτι της παραλίας κοντά στη θάλασσα αποτελείται επίσης από μικρά λευκά βότσαλα. Αντίθετα όσο απομακρύνεστε από τη θάλασσα υπάρχει χοντρή όμορφη άμμος. Η παραλία έχει μικρή έκταση και δεν είναι οργανωμένη. Είναι ιδανική  για κάμπινγκ.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
ΤΗΛ 6987607641



Κορασίδα



Είναι μία μεγάλη παραλία και από τις πιο γνωστές στην Εύβοια. Το περιβάλλον της παραλίας αποτελείται από μικρό βότσαλο σαν κουφέτο και καθαρά γαλαζοπράσινα νερά. Έχει πολύ όμορφο συνδυασμό φυσικής ομορφιάς μεταξύ βουνού και θάλασσας. Η ιδανική στιγμή για να ευχαριστηθείτε το μπάνιο σας είναι να την πετύχετε χωρίς αέρα.

 Γι’ αυτό τον λόγο δεν θα την βρείτε ποτέ γεμάτη.


Όταν η θάλασσα είναι ήρεμη, η διαφάνεια του νερού και τα χρώματα που διαγράφονται στον βυθό είναι πολύ όμορφα. Τεράστιοι βράχοι μέσα στην θάλασσα κάνουν τον βυθό ακόμα πιο ενδιαφέρον. Προσοχή όμως γιατί όπως όλες οι θάλασσες του Αιγαίου βαθαίνουν απότομα.

Η τοποθεσία της φημίζεται για την ιαματική πηγή η οποία γιατρεύει στομαχικές και νεφρικές παθήσεις. Όταν θα την επισκευθείτε θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα εφόδια καθώς δεν είναι οργανωμένη και ο ήλιος καίει όλη την διάρκεια της ημέρας.


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------




Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
ΤΗΛ 6987607641


Παραλία Χιλιαδού


Η Χιλιαδού είναι μια πανέμορφη παραλία

Η Χιλιαδού είναι μια από τις γνωστότερες παραλίες της Εύβοιας. Μόλις 1,5 ώρα από την Χαλκίδα, απέχει η πανέμορφη και πασίγνωστη παραλία της Χιλιαδούς. Αφού περάσετε τη Στενή, στο βουνό Δίρφη, θα διανύσετε κάποια χιλιόμετρα όπου θα δείτε και πολλά ακόμη όμορφα χωριά της Εύβοιας, όπως τους Στρόπωνες και το Μετόχι.

 Καθώς φτάνετε στην παραλία της Χιλιαδούς, στην αρχή της παραλίας θα αντικρύσετε την οργανωμένη παραλία που έχει γύρω της καντίνες για νερό, αναψυκτικά και τρόφιμα, λίγα μέτρα παραπέρα θα βρείτε μπροστά σας την Παραλία γυμνιστών.
Κατά τα παλαιότερα χρόνια η Χιλιαδού ήταν ορμητήριο πειρατών. Αρκετοί μάλιστα από τους κάτοικους της γύρω περιοχής ισχυρίζονται πως οι πρόγονοί τους ήταν πειρατές.

Η ονομασία Χιλιαδού προέρχεται από το ομώνυμο εκκλησάκι (Παναγία της Χιλιαδούς) που βρίσκεται κοντά στην παραλία. Πρόκειται για βυζαντινό σταυρεπίστεγο ναό. Σύμφωνα με μια εκδοχή, η Παναγία της Χιλιαδούς ήταν η χιλιοστή εκκλησία που έκτισε η Αυτοκράτειρα Θεοδώρα.
Παρόλο που απαγορεύεται, η παραλία της Χιλιαδούς είναι πόλος έλξης πολλών ανθρώπων που αγαπάνε τη ελεύθερη κατασκήνωση. Επίσης σε όλο το μήκος της παραλίας υπάρχουν υπαίθριες ντουζιέρες που χρησιμοποιούνται από τους κατασκηνωτές.
Στην παραλία της Χιλιαδούς, θα βρείτε ταβερνάκια με θαλασσινά και ψάρια αλλά και με κρεατικά. Επίσης θα βρείτε καφετέριες, μπαράκια και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να διαμείνετε.
                  
    Παραλία Θαψά: Ένας γαλάζιος παράδεισος

Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
Evia Taxi Transfer
ΤΗΛ 6987607641


Παραλία Θαψά: Ένας γαλάζιος παράδεισος
Θέλετε να κάνετε το μπάνιο σας σε μια εξωτική παραλία και το μυαλό σας πάει στην Καραϊβική ή την Χαβάη; 
Η λύση ονομάζεται Θαψά και είναι μόλις  διόμιση ώρες μακριά από την Αθήνα.
Η παραλία της Θαψάς βρίσκεται στην κεντρική Εύβοια και είναι από τις πιο δύσβατες στο νησί. Μόλις φτάσετε θα παρατηρήσετε μια πολύ όμορφη παραλία με γαλήνια διάφανα νερά και πολύ ψιλή άμμο. 
To τοπίο είναι πολύ όμορφο καθώς η ακτή βρίσκεται μέσα από ένα δάσος με αρμυρίκια και απότομες πλαγιές. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και την επισκέπτονται πολλοί για κάμπινγκ. 
Έχει ήρεμα νερά και πολλές φορές έρχονται και με ιδιωτικά σκάφη από άλλα μέρη.
Θα κατευθυνθείτε προς την Κύμη και το χωριό Μαλετιάνοι. 
Η διαδρομή συνεχίζεται πάνω στον δρόμο Κύμης-Μετοχίου μέχρι να ξεκινήσει ο χωματόδρομος για την παραλία Τσίλαρο.
Για να φτάσετε μέχρι την παραλία θα χρειαστείτε ένα τζίπ 4χ4 για περίπου μία διαδρομή 10 χιλιόμετρα δύσκολου χωματόδρωμου.

ΒΙΝΤΕΟ Dima Tarakanof
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Παράλια  βουβάλι 



Papadimitriou George
ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΞΙ 
ΤΗΛ 6987607641



Ξεκινήστε από τη Χαλκίδα με κατεύθυνση προς τη Στενή, Τι θα συναντήσετε εκεί; Τη φύση, στα… καλύτερά της! Σας προτείνουμε τη δεξιά πλευρά, καθώς εκεί μπορείτε να κατασκηνώσετε άνετα. 


Είναι περιττό να σας υπενθυμίσουμε ότι σε παραλίες όπου δεν έχουμε άμεση πρόσβαση  με κάποιο όχημα, θα πρέπει απαραιτήτως να είμαστε εφοδιασμένοι με τροφή, αλλά κυρίως με νερό! Όσον αφορά τους… θαμώνες της παραλίας, εδώ τα πράγματα… σοβαρεύουν, καθώς οι περισσότεροι είναι γυμνιστές. Κάτι που δεν μας χαλάει καθόλου! Εσείς επιλέξτε το άτομο (ή τα άτομα) με το οποίο θα βιώσετε την «ένωση» με τη φύση. Τα υπόλοιπα αφήστε τα στα… «χέρια» του άγριου τοπίου! Αν δεν έχετε προμηθευτεί φαγητό, η κοντινότερη λύση είναι ο Λυμνιώνας. 


Πώς θα νιώσετε φεύγοντας απ’την Ακτή; Όχι και πολύ ευχάριστα! Το σίγουρο είναι ότι θα θελήσετε να επισκεφτείτε ξανά την παραλία όπου ο χρόνος σταματά και το μαγιό εξαφανίζεται δια ριπής… οφθαλμού!